Corona-creatief

keyboard-1395316_1920 (1).jpg

Geschreven door Eva Vester-Vles

In deze tijd van spanning, zorg, leed en verdriet worden wij als mensheid behoorlijk op de proef gesteld. In de ene hoek van de arbeidsmarkt wordt met man en macht gewerkt om zoveel mogelijk mensenlevens te redden. Terwijl men in de andere hoek van de samenleving radeloos is over hun loopbaan en verdere levensonderhoud. En daar tussenin zitten allerlei variaties. Iedereen heeft het in deze tijd zwaar op zijn eigen manier. Probeer het leed ook niet met elkaar te vergelijken. Respecteer ieder in zijn manier hoe hij met de situatie omgaat. Geniet van alle vormen van “samen staan we sterk” die nu met en door mensen worden opgepakt en gedeeld. En bovenal wees Corona -creatief.

Als relaties ons vragen hoe het gaat zeggen wij: Corona-creatief. En als wij managers of werknemers een hart onder de riem willen steken zeggen we: wees Corona-creatief. Wij gebruiken de term Corona-creatief veel in de gesprekken met werkgevers, managers en werknemers. En het werkt. Het woord Corona-creatief geeft op een bijzondere wijze aandacht, erkenning en energie.

Corona-creatief is als eerste een grappig woord in deze tijd, zonder enige spot naar iets. En terwijl je het woord uitspreek aan de telefoon, voel je dat er een kleine glimlach aan de andere kant van de lijn in verschijnt.

Maar het is niet alleen een woord dat een glimlach biedt. Het is ook een woord dat ruimte, respect, saamhorigheid en kracht biedt. Ruimte voor mogelijkheden en initiatieven en de acceptatie dat het ook oké is om te kijken naar andere en veelal nieuwe mogelijkheden. Respect dat iedereen anders met deze periode omgaat. Dat de ene zich volledig richt op het gezin. Terwijl de ander volledig focust op het werk. Met de focus om mensen te redden of juist de focus om een bedrijf te redden. Het is prima hoe iedereen op zijn eigen manier zijn eigen weg vindt in deze bijzondere tijd. Saamhorigheid door de herkenning dat creativiteit een van de beste remedies is om deze periode door te komen.

En kracht. Kracht door de energie die je ervaart en de ruimte van respect en de saamhorigheid die je geeft, deelt en ontvangt in de gezamenlijke erkenning van het begrip Corona-creatief.

Kortom wees vooral Corona-creatief!

Scroll naar boven